Omgeving overzicht

Natuur

De omgeving leent zich uitermate goed voor een vakantie waarin u geheel tot rust kunt komen. In de directe omgeving kunt u heerlijk wandelen en/of fietsen in het staatsbos of eens een kijkje te nemen in het karakteristieke en eeuwenoude Gees in Drenthe. Gees is een prachtig esdorp met vele saksische boerderijen. Ga met lekker weer heerlijk zwemmen in het openluchtbad van Zwinderen. En wat dacht u van een bezoekje aan de beeldentuin in Gees. Tijdens uw vakantie in Drenthe is er genoeg te doen!

Gees

Op fietsafstand liggen de karakteristieke Drentse dorpjes Gees (3,5 km), Meppen en Aalden. Het schilderachtige dorpje Gees kent zijn vele prachtige cultuurhistorische boerderijen en oude straatjes. U vindt hier verschillende mogelijkheden voor vertier, van een huifkar huren tot een buitenrit maken bij een manege. De omgeving van Gees biedt een gevarieerd landschap. Rondom de kleine dorpen in Zuid-Oost Drenthe worden nog veel soorten graan gewassen verbouwd. Veel landbouwgebieden zijn inmiddels natuurgebied geworden wat de verscheidenheid nog weer vergroot. In de directe omgeving van Gees zijn nog de oude Staatsbossen met heidevelden en vennen. U valt van de ene verbazing in de andere.

Landschap

Vrijwel direct achter het park bevinden zich stiltegebieden. Inmiddels heeft natuurmonumenten en Staatsbosbeheer dit enorme gebied in beheer. Slechts gadegeslagen door langharige koeien en roofvogels kunt u een dag lang dwalen door de stilte, en genieten van het landschap zoals dat voor enkele honderden jaren ook geweest moet zijn. Voor vogelaars een prachtige kans om te spotten naar bijzondere vogelsoorten die daar voorkomen. Bij de receptie kunt u meer toeristische informatie krijgen over de streek, attracties, auto-, fiets- en wandelroutes.

Viswater, sauna De Brug, het dorp Orvelte, een golfbaan en recreatieplassen zijn allen te bereiken via het veilige Drentse fietspadennet. Ook is er een prima wandelroute door de Oude Steeg; een straatje waar de oude Saksische boerderijen ongeordend door elkaar staan. Drenthe biedt veel bezienswaardigheden, maar ook boetieks, galerieën, kaasboerderijen, oude ambachten en leuke dorpswinkeltjes waar men nog tijd voor u heeft. De omgeving biedt tevens goede restaurants.